Tarinamme

Koulupoikien ymmärtäjästä työhyvinvoinnin edelläkävijäksi:
40 vuotta intohimoista työtä yhteisöjen hyväksi.

1970-luku

Tarinamme sai alkunsa 1970-luvun alussa Jyväskylän kaupungin poikien oppilaskodissa. Oppilaskodin johtaja Kalevi Kaipio huomasi, että avoimuus, kunnioitus ja luottamus tuottivat parempia tuloksia kuin aiemmin käytössä olleet pakkokeinot. Kurittomat ja rötöstelevät oppilaat rauhoittuivat päästessään tasavertaisiksi ja vastuullisiksi yhteisön jäseniksi. Myös henkilökunnan ja oppilaiden suhteet muuttuivat luotettaviksi ja avoimiksi.

Yhteisökasvatuksen alku

Tätä uutta menettelytapaa alettiin kutsua yhteisökasvatukseksi. Suomalaisen yhteisökasvatuksen menetelmien kehittäminen johti myös menetelmien kouluttamisen tarpeeseen. Siihen vastattiin perustamalla Jyväskylän Koulutuskeskus Oy, jossa alettiin toteuttaa yhteisökasvatuksen ajatuksia käytännössä. Tällä nimellä ja lyhenteellä JKK meidät tunnettiin aina vuoteen 2018 asti.

Uusi nimi

Nelikymmenvuotisen taipaleen jälkeen tuli aika uudistua nimeä myöten. Uusi nimemme Huippuyhteisöt kuvastaa yhteistä matkaa asiakkaidemme kanssa tavallisesta työyhteisöstä Huippuyhteisöksi. Tarjoamme palvelujamme monipuolisella ammattitaidolla kaikenlaisille yhteisöille.

Huippuyhteisöt

Uusi nimemme kuvastaa yhteistä matkaa asiakkaidemme kanssa tavallisesta työyhteisöstä Huippuyhteisöksi. Autamme oivaltamaan ja annamme työvälineitä työyhteisöjen kehittämiseen. Järjestämme avoimia koulutuksia, minkä lisäksi meiltä voi tilata erilaisia tilauskoulutuksia sekä työnohjausta ja coachingia yksilöille, tiimeille ja kokonaisille työyhteisöille.